Naantalin Kirjajuhlat_logo_vaaka

Ohjelma 2024

Naantalin Kirjajuhlien juontajana toimii radiotoimittaja ja lavarunoilija Kalle Talonen. Tapahtuman aikana kirjamyynnistä vastaa Pieni Kirjapuoti.

Torstai 8.8.

avajaistapahtuma kirkkopuistossa – vapaa pääsy

Tommi Kinnunen ja Joona Leppälä (ZoneVD).
 • Lukuiloa koko elämä

  17.00

  Naantalin Kirjajuhlat käynnistyy koko perheelle suunnatussa avajaistapahtumassa, jossa juhlistetaan lukemisen riemua. Avajaispuheen pitää Suomen Kulttuurirahaston toimitusjohtaja, taidehistorioitsija Susanna Pettersson, ja lukurauhan julistaa Suomen ensimmäisenä kirjailijana mainittu munkkiveli Jöns Budde.

  Kalle Talosen juontamassa avajaistapahtumassa kuulumisiaan kertoo kirjailija ja äidinkielenopettaja Tommi Kinnunen. Lukemisen hyödyistä ja lukemiseen liittyvien vaikeuksien voittamisesta keskustelua käyvät lastenkirjailija ja runoilija Reetta Niemelä sekä pedagoginen asiantuntija Veera Kivijärvi. Lavalle astuvat myös Merimaskun koulun kolmasluokkalaisten lukuraati opettaja Sini Paasikiven johdolla. Tapahtuma huipentuu lasten ja nuorten tietokirjoja kirjoittavan Joona Leppälän eli ZoneVD:nä tunnetun tubettajan esiintymiseen. ZoneVD tapaa fanejaan esiintymisensä jälkeen.

  Avajaistapahtuman kesto on noin 1,5 tuntia, ja tapahtuma on maksuton.

iltaohjelma merisalissa – hinta 25 €

Miiko Toiviainen.
 • Musiikkia ja runoutta Sinikka Sokan, Miiko Toiviaisen ja Eero Ojasen seurassa 19.00

  Yllätyksiä täynnä oleva ilta lupaa ainakin musiikkia ja runoutta, silkkiä ja samettia sekä intohimoa ja kohtalon johdatusta, kun kolme lahjakasta taiteilijaa esiintyy ensi kertaa yhdessä.

  Lavalle astuvat Turun Kaupunginteatterin Cabaret-musikaalissa hurmanneet Sinikka Sokka ja Miiko Toiviainen, ja heitä säestää kapellimestari, säveltäjä ja pianisti Eero Ojanen. Sokka on rakastettu laulaja ja näyttelijä, ja Toiviainen on tuttu muun muassa KOM-teatterista ja Stella Polariksesta.

  Tapahtuma järjestetään Merisalissa (Nunnakatu 1), ja se kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia.

Perjantai 9.8.

päiväohjelma Kaivohuoneella – Hinta 25 €

Iltahjelma Kaivohuoneella– Hinta 25 €
 • Lavalla Tapio Liinoja & Olli Ahvenlahti sekä Severi Pyysalo & Vaakku Varjus 19.00

  Perjantai-iltana Kaivohuoneella väkeä viihdyttää kaksi voimakaksikkoa, Tapio Liinoja ja Olli Ahvenlahti sekä Severi Pyysalo ja Vaakku Varjus. Illan aikana kuullaan musiikkia taiteilijoiden värikkäiltä taipaleilta.

  Näyttelijä-laulaja Tapio Liinoja ja pianisti Olli Ahvenlahti ovat tunteneet toisensa kauan mutta esiintyneet yhdessä vasta tällä vuosituhannella. Olli on neljännen polven helsinkiläinen ja Tapio neljännen polven maalainen – esityksessä liikutaan sujuvasti Kolmannelta linjalta ahon laitaan ja vähän kauemmaskin.

  Vibrafonivirtuoosi Severi Pyysalo ja laulaja-kitaristi Vaakku Varjus ovat kaverukset, jotka päättivät pistää musiikilliset hynttyynsä yhteen muutama vuosi sitten. Tuloksena oli monipuolinen kattaus kevyttä musiikkia Severin taiturimaisella vibrafonin ilotulituksella maustettuna.

  Tapahtuma järjestetään Kaivohuoneella, ja se kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia.

Lauantai 10.8.
Päiväohjelma Kaivohuoneella – hinta 25 €
Iltaohjelma Kaivohuoneella – hinta 25 €
Laulettua runoa sekä intohimoisia aatteita. Juha Hurme, Anna-Sofia Tuominen ja Arttu Takalo.
 • Laulettua runoa sekä intohimoisia aatteita 19.00

  Lauantai-iltaa vietetään Juha Hurmeen sekä Anna-Sofia Tuomisen ja Arttu Takalon seurassa. Ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme on tutkinut Eino Leinon henkilöhistoriaa ja tuotantoa. Eino Leino oli paitsi runoilija ja kirjailija myös lehtimies ja intohimoinen fennomaani. Hurme kertoo Eino Leinosta lehtimiehenä ja suomalaiskansallisen liikkeen näkyvänä hahmona.

  Anna-Sofia Tuomisen sekä Arttu Takalon duo esittää naisrunoilijoiden teksteihin sävellettyjä kappaleita. Ohjelmistossa on muun muassa Edith Södergranin, Aila Meriluodon ja Anna Ahmatovan tuotantoa. Vibrafonisti ja säveltäjä Arttu Takalo on säveltänyt musiikkia niin kuoroille, big bändeille, kamari- ja sinfoniaorkestereille kuin elokuviinkin. Anna-Sofia Tuominen on näyttelijä ja laulaja. Hän on osana Q-teatterin ensemblea, ja laulajana hänet tunnetaan muun muassa Tilhet, pajut ja muut -yhtyeestä.

  Tapahtuma järjestetään Kaivohuoneella, ja se kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia.

sunnuntai 11.8.
Päiväohjelma Kaivohuoneella – hinta 25 €
Päätöskonsertti Naantalin seurakuntatalolla – hinta 25 €
 • Kirjallinen musiikki-ilta 18.00

  Miltä laulaminen tuntuu? Mitä oopperalaulaja laulaessaan ajattelee? Jännittääkö, ja mitä jos jännittää liikaa? Taputtavatko amerikkalaiset eri tavalla kuin japanilaiset? Ja onko tosiaan pakko laulaa niin kovaa ja korkealta?

  Naantalin Kirjajuhlien päätöskonsertissa tutustutaan oopperalaulajan elämään sopraano Helena Juntusen, kirjailija Petri Tammisen ja pianisti Eveliina Kytömäen seurassa. Illan aikana kuullaan tarinoita kulissien takaa sekä musiikkia Alma Mahlerista Ghost-musikaaliin ja Pohjolan Puccini Tauno Pylkkäsestä Maurice Raveliin.

  Helena Juntusen ja Petri Tammisen kirjoittama Joskus liikaa, aina liian vähän on Helena Juntusen elämäkerta, joka on ihastuttanut niin oopperan ystäviä kuin niitä, jotka eivät ole oopperassa vielä koskaan käyneet.

  Tapahtuma järjestetään Naantalin seurakuntakeskuksen pääsalissa (Piispantie 2), ja se kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia.

Kurssit

Lisää otsikkotekstisi tähän