TORSTAINA 12. elokuuta
 
olaviuusivirtajpg_edited.jpeg
Kristiina_Turtonen.jpeg

Torstailippu

Naantalin Kaivohuone, Nunnakatu 4, Naantali

TORSTAI 12.8.2021 PÄIVÄOHJELMA KAIVOHUONEELLA

 

Klo 15.00 Olavi Uusivirta: Päättymätön riemu

Näyttelijä ja muusikko Olavi Uusivirta lukee ääneen David Foster Wallacen pääteosta Päättymätön riemu. Kirjan suomentaja Tero Valkonen sai työstään Agricola-palkinnon vuonna 2021. Olavi Uusivirta on lukenut teoksen äänikirjaksi, jonka kesto on 70 tuntia. Live-esityksen kesto on noin 45 minuuttia. 

Klo 16.00 Professori emeritus Raimo Lovio:

Löytöjä naantalilaisesta kuvataiteesta menneiltä vuosilta.

Klo 16.30 Kuvataiteilija Pirjo Viitanen:

Kirjasta taideteokseksi.

Klo 17.00 Kuvataiteilija Kristiina Turtonen:

Tekstin muodonmuutos kuvaksi.

Klo 17.30 Kuvataiteilija Harro Koskinen:

Kuvataiteilija Harro Koskinen kertoo kirjoittamastaan teoksesta Talonpoikaisveneet Saaristomerellä. Haastattelijana perinneveneaktiivi Sami Uotinen.

Klo 18.00 Teemu Keskisarja

Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti, tietokirjailija Teemu Keskisarja kertoo uusimmasta teoksestaan Kyllikki Saari, mysteerin ihmisten historia. Se on historiateos Suomen kuuluisimmasta henkirikoksesta kertoen Kyllikki Saaren koko tarinan ja siihen liittyvät ihmiskohtalot 1950-luvun Suomessa. Käytössä on ollut myös ennen julkaisemattomia lähteitä.

Klo 19.00 Blues Ones

Teatteripersoona Valtteri Roiha tulkitsee runoilija Markku Innon Blues One -kokoelman tekstejä Blues Ones -yhtyeen säestämänä. Muut bändin jäsenet ovat Timo Saarinen kitara, Kimmo Gröhn saksofoni, Esa Salminen basso ja Kimmo Lilja lyömäsoittimet.

Naantalin Kaivohuone, Nunnakatu 4, Naantali

 
Kristiina_Turtonen.jpeg

KURSSI: Kuvataiteilija Kristiina Turtonen: Sanasta kuvaksi

 

10.00-14.00 Ihanaa, pääset maalaamaan taulun!

Taiteilija Kristiina Turtonen kuljettaa ja ohjaa ajatuspolun kautta osallistujat maalaamaan kunnollisen kokoisen taulun. Valitset jonkin kirjan/runon/tekstin, joka on vaikuttanut syvästi mielikuviisi. Sitä mitä maalaat, ei kerrota muille kuin ohjaajalle. Lopuksi paljastetaan lähdeteokset, arvuutellaan ja yhdistellään maalaukset teksteihin.

Tapahtumapaikkana Ateljee Galleria Kristiina Turtonen Vanhankaupungin sydämessä, osoitteessa Mannerheiminkatu 15. Hinta 80,00€, sisältää tervetuliaismaljan ja pienet purtavat, kahvituksen, materiaalit, ohjauksen ja maalaamisen ilon! Torstaina 12.8. klo 10-14.