SUNNUNTAINA 15. elokuuta

Sunnuntailippu

Naantalin Kaivohuone, Nunnakatu 4, Naantali

SUNNUNTAI 15.8.2021 PÄIVÄOHJELMA KAIVOHUONEELLA

Klo 10.00 Hannu Mäkelä 

Akateemikko, Finlandia-palkittu kirjailija, Herra Huun” isä” Hannu Mäkelä kertoo uusista kirjoistaan. Romaani Pilven reuna kertoo ihmissuhteiden ihanuudesta ja vaativuudesta, ikään katsomatta. Lukemisen ilo – eli miksi yhä rakastan kirjoja  on henkilökohtainen matkakertomus kirjojen kanssa elettyyn ja koettuun. Haastattelijana Antti Korhonen.

Klo 11.00 Sisko Ylimartimo

Tietokirjailija ja lastenkirjallisuuden dosentti Sisko Ylimartimon uusin teos Marian katse valottaa Jeesuksen äidin Marian elämän ohella hänen ympärilleen syntynyttä kulttia sekä monitahoista kertomus- ja kuvatraditiota. Aiemmin Ylimartimo on perehtynyt syvällisesti L. M. Montgomeryn tuotantoon niin tutkijana kuin kääntäjänäkin. Keskustelemme siis myös rakastetuista tyttökirjallisuuden klassikoista Annasta ja Emiliasta Prinssi Edwardin saarella. Haastattelijana Katri Tuominen.

Klo 12.00 Virpi Hämeen-Anttila

Kirjailija ja tutkija Virpi Hämeen-Anttila kertoo uusimmasta rikosromaanistaan Juhannusyön painajainen. Kirja on jatkoa 1920-luvun Helsinkiin sijoittuville dekkareille, joissa rikoksia ratkoo salapoliisi Karl Axel Björk. Haastattelijana tietokirjailija Pekka Vartiainen.

Klo 12.45 Anu Lahtinen

Historioitsija ja tietokirjailija Anu Lahtinen on erikoistunut 1400–1500-lukujen naishistoriaan. Hänen uusin kirjansa Ebba, kuningattaren sisar kertoo Ebba Stenbockin (k. 1614) elämänmittaisesta tiestä Turun linnan puolustajaksi 1597 sekä yhteenoton seurauksista. Yhden naisen kautta hahmottuu, millaista oli elämä 1500-luvun lopun kuohuvassa maailmassa. Haastattelijana Nina Manni.

Klo 13.30 Osmo Tapio Räihälä ja Maria Puusaari

Osmo Tapio Räihälä kertoo kirjastaan Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa. Räihälä on pääasiassa kamarimusiikkiin keskittynyt säveltäjä, jonka teoksia on esitetty laajasti myös ulkomailla. Hänen tunnetuin teoksensa on Barlinnie Nine, joka on musiikillinen muotokuva jalkapalloilija Duncan Fergusonista. Viulisti Maria Puusaari esittää Räihälän säveltämän sooloteoksen (G)astronomia viululle ja lausujalle. Teoksen teksti on runoilija Suvi Vallin. Osmo Tapio Räihälää haastattelee Tuomo Karhu, Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö sekä TS Kirja -klubin vetäjä.

Klo 14.30 Hannu Lintu

Kapellimestari Hannu Lintu astui kaunokirjallisiin piireihin valitsemalla vuoden 2020 kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan. Nyt hänestä on tehty kirja nimeltä Linnunradalla – Kapellimestari Hannu Linnun matkassa. Teos piirtää lähikuvan Linnusta, hänen taustastaan ja ammatillisesta kasvustaan sekä työstään niin kansainvälisillä konserttilavoilla kuin Suomessakin. Haastattelijana on Naantalin musiikkijuhlien rakastettu, vuonna 2020 eläköitynyt toimitusjohtaja Tiina Tunturi.

 

KONSERTTI NAANTALIN KIRKOSSA

 

Klo 17.00 Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat – Hannu-Pekka Björkman ja Jukka Perkon Avara-trio Naantalin kirkossa

Finlandia-palkitun kirjailija Antti Hyryn (1931-2016) kuulaat ajatukset tulkitsee näyttelijä Hannu-Pekka Björkman Jukka Perkon sävellysten kera. Teos luo uuden kuulokuvan sille, miten proosa ja musiikki voivat kohdata toisensa täysivertaisina ja muodostaa kudelman, jonka säikeistä muodostuu herkkyyttä ja voimaa täynnä olevia kuvia. Avara-trion muodostavat Jukka Perko, saksofonissa ja kitaroissa Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari. Tilaisuuden kesto on noin tunti; hinta 30e.