SUNNUNTAINA 15. elokuuta

Sunnuntailippu

Naantalin Kaivohuone, Nunnakatu 4, Naantali

 

10.00 Hannu Mäkelä kertoo uusista kirjoistaan

Akateemikko, Finlandia-palkittu kirjailija ja Herra Huun” isä” Hannu Mäkelä kertoo uusista kirjoistaan. Romaani Pilven reuna kertoo ihmissuhteiden ihanuudesta ja vaativuudesta, ikään katsomatta. Lukemisen ilo – eli miksi yhä rakastan kirjoja on kirja lukemisen ilosta ja merkityksestä. Se on myös henkilökohtainen matka kirjojen kanssa elettyyn ja koettuun.

11.00 Sisko Ylimartimo - Marian katse

Tietokirjailija ja lastenkirjallisuuden dosentti Sisko Ylimartimon uusi teos Marian katse valottaa Jeesuksen äidin Marian elämän ohella hänen ympärilleen syntynyttä kulttia sekä monitahoista kertomus- ja kuvatraditiota. Aiemmin Ylimartimo on perehtynyt syvällisesti L. M. Montgomeryn tuotantoon niin tutkijana kuin kääntäjänäkin. Keskustelemme siis myös rakastetuista tyttökirjallisuuden klassikoista Annasta ja Emiliasta Prinssi Edwardin saarella. 

12.00 Virpi Hämeen-Anttila - Juhannusyön painajainen

Kirjailija ja tutkija Virpi Hämeen-Anttila kertoo uusimmasta rikosromaanistaan Juhannusyön painajainen. Kirja on jatkoa 1920-luvun Helsinkiin sijoittuville dekkareille, joissa rikoksia ratkoo salapoliisi Karl Axel Björk. 

12.45 Anu Lahtinen - Ebba, kuningattaren sisar

Historioitsija ja tietokirjailija Anu Lahtinen on erikoistunut 1400–1500-lukujen naishistoriaan. Hänen uusin kirjansa Ebba, kuningattaren sisar kertoo Ebba Stenbockin (k. 1614) elämänmittaisesta tiestä Turun linnan puolustajaksi 1597 sekä yhteenoton seurauksista. Yhden naisen kautta hahmottuu, millaista oli elämä 1500-luvun lopun kuohuvassa maailmassa.

13.30 Osmo Tapio Räihälä - Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa

Osmo Tapio Räihälä kertoo kirjastaan Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa. Räihälä on pääasiassa kamarimusiikkia säveltänyt muusikko, jonka teoksia on esitetty laajasti myös ulkomailla. Hänen tunnetuin teoksensa on Barlinnie Nine, joka on musiikillinen muotokuva jalkapalloilija Duncan Fergusonista. Viulisti Maria Puusaari esittää Räihälän säveltämän sooloteoksen (G)astronomia viululle ja lausujalle. Teksti on runoilija Suvi Vallin.

14.30 Linnunradalla - kapellimestari Hannu Linnun matkassa

Kapellimestari Hannu Lintu astui kaunokirjallisiin piireihin valitsemalla vuoden 2020 kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan. Nyt hänestä on tehty kirja nimeltä Linnunradalla – Kapellimestari Hannu Linnun matkassa. Kirjan on kirjoittanut tietokirjailija Pekka Hako. Linnunradalla piirtää lähikuvan kapellimestari Hannu Linnusta, hänen taustastaan ja ammatillisesta kasvustaan sekä työstään niin kansainvälisillä konserttilavoilla kuin Suomessakin. Haastattelijana on Naantalin musiikkijuhlien rakastettu, vuonna 2020 eläköitynyt toimitusjohtaja Tiina Tunturi.

 

KONSERTTI NAANTALIN KIRKOSSA

 

17.00 Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat 

Hannu-Pekka Björkman ja Jukka Perkon Avara-trio Naantalin kirkossa. Finlandia-palkitun kirjailija Antti Hyryn (1931-2016) kuulaat ajatukset tulkitsee näyttelijä Hannu-Pekka Björkman yhdessä Jukka Perkon sävellysten kera. Teos luo uuden kuulokuvan sille, miten proosa ja musiikki voivat kohdata toisensa täysivertaisina ja muodostaa kudelman, jonka säikeistä muodostuu herkkyyttä ja voimaa täynnä olevia kuvia. Avara-trion muodostavat Jukka Perko, saksofoni, Teemu Viinikainen, kitara ja Jarmo Saari, kitara. Tilaisuuden kesto on noin tunti. 

 

KURSSI: Luovan kirjoittamisen kurssi

 

10:00 -16.00 Petri Tammisen luovan kirjoittamisen kurssi 

Kurssi alkaa lauantaina.

Ohjaajana kirjailija Petri Tamminen.

Lue lisää

Hinta 150 euroa