PERJANTAINA 13. elokuuta
 
Heli_promokuva2021monifäri.jpeg
Anja-Erämaja.jpg
edu%20kettunen_edited.jpg

Perjantailippu

PERJANTAI 13.8.2021 PÄIVÄOHJELMA Naantalin Kaivohuoneella

Naantalin Kaivohuone, Nunnakatu 4, Naantali

Naantalin Kirjajuhlien avajaiset

 

Klo 12.00 Avajaiset Naantalin Kaivohuoneella

Munkkiveli Jöns Budde (alias näyttelijä Eetu Känkänen) julistaa kirjarauhan Naantalin Kirjajuhlille 2021, runoilijat Heli Laaksonen ja Anja Erämaja sekä näyttelijä Anna-Sofia Tuominen esiintyvät.

Klo 12.30 Martti Vaalahti 

Viestinnän ammattilainen Martti Vaalahti kertoo kirjastaan Sanomattakin on selvää. Mikä on oikeasti sanomisen arvoista ja miksi juuri se jää niin helposti sanomatta? Oikeilla sanoilla on mahdollista herättää välittämisen ja myötätunnon ihmeitä tekevät voimat ja muuttaa elämäänsä. Haastattelijana Katri Tuominen. 

Klo 13.15 Paula Noronen

Kirjailija ja käsikirjoittaja Paula Noronen aloitti uransa radiojuontajana. Hänen Radiomafiasta tuttu sketsihahmonsa Tarja Kulho esiintyy nyt myös kirjoissa, joista uusin on Tarja Kulho Lomille lompsis. Lasten suosikkeja ovat Norosen Supermarsu- ja Yökoulu-kirjat. Haastattelijana Yle Turun päällikkö Antti Korhonen.

Klo 14.00 Riikka-Maria Rosenberg

Historioitsija ja kirjailija Riikka-Maria Rosenberg on tutkinut Ninon de Lenclos’n ja muiden 1600-luvun pariisittarien elämää, ja tältä pohjalta on syntynyt kirja Ninon, rakkauden mestari. Hänen edellinen, Ulla Tuomarlan kanssa toimitettu tietokirjansa Markiisitar de Sévignén kirjeet 1648–1696 voitti vuoden 2020 Kaunein kirja -palkinnon. Haastattelijana dosentti Maarit Leskelä-Kärki.

Klo 14.45 Kati Outinen ja Hanna Brotherus 

Rakastettu näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Kati Outinen ja koreografi, ohjaaja ja tanssitaiteilija Hanna Brotherus keskustelevat uusista teoksistaan ja niitä yhdistävistä teemoista. Kati Outisen elämäkerta Niin lähelle kuin muistan piirtää kuvaa taiteelleen omistautuneesta näyttelijästä ja oman tien löytämisestä. Hanna Brotheruksen esikoisromaani Ainoa kotini on peloton tutkielma naisen halusta nähdä itsensä kokonaisena, elämisen vimmasta ja keskeneräisyyden hyväksymisestä. Keskustelua johdattelee kustantaja Anna-Riikka Carlson (Wsoy).

Klo 15.30 Kale Puonti ja Reijo Salminen

Työelämässä koetusta faktaksi ja fiktioksi, keskustelijoina Kale Puonti ja Reijo Salminen. Kirjailija ja rikosylikonstaapeli Kale Puontin toinen kirja Milo jatkaa Helsingin huumepoliisin työstä kertovaa fiktiivistä Pasilan myrkky -rikosromaanisarjaa. Sari Rainion toimittamassa kirjassa Tulta, hikeä ja kyyneleitä palomestari Reijo Salminen muistelee vaikuttavasti, jännittävästi ja hersyvän hauskasti nelikymmenvuotista uraansa Varsinais-Suomen palolaitoksella. Haastattelijana kirjailija Roope Lipasti.

Klo 16.30 Pekka Vartiainen

Tietokirjailija, yleisen kirjallisuustieteen dosentti Pekka Vartiainen tutkii uusimmassa kirjassaan Ruttovuosi sitä, miten epidemiat ovat olleet kautta aikojen ravintoa tarinoille. Aihetta teoksissaan ovat käyttäneet mm. Camus, Edgar Alan Poe, Stephen King ja Gabriel Garcia Márguez. Haastattelijana Antti Korhonen.

 
 
edu%20kettunen_edited.jpg
 
kirsi_saivosalmi_2021_edited.jpeg

Iltaohjelma Naantalin Kaivohuoneella, hinta 25e

Keikalla Edu Kettunen

 

Klo 20.00 Edu Kettunen

Keikkaohjelmisto koostuu Edun rakastetuimmista biiseistä vuosikymmenten varrelta. Säestäjänä toimii muusikko Mika Kuokkanen. Illan mittaan on mahdollisuus ostaa syötävää ja juotavaa. Tilaisuuden kesto yhteensä noin 1,5 tuntia.

KURSSI: Restoratiivinen jooga

 

Klo 09.30 -16.30 Kirsi Saivosalmi: Restoratiivinen jooga 

Lepää, palaudu ja opi uutta restoratiivisesta joogasta Levon vallankumous -kirjan kirjoittajan, jooganopettaja Kirsi Saivosalmen kanssa.

Lisätietoja kurssisivulta.