PERJANTAINA 13. elokuuta
 

Perjantailippu

Naantalin Kaivohuone, Nunnakatu 4, Naantali

 

Naantalin Kirjajuhlien avajaiset

 

12.00 Avajaiset Naantalin Kaivohuoneella

Avajaiset: Kulttuuriministeri Annika Saarikko avaa Naantalin Kirjajuhlat 2021, runoilijat Heli Laaksonen ja Anja Erämaja esiintyvät ja munkkiveli Jöns Budde julistaa kirjarauhan.

12.30 Viestinnän ammattilainen Martti Vaalahti kertoo kirjastaan Sanomattakin on selvää.

Mikä on oikeasti sanomisen arvoista ja miksi juuri se jää niin helposti sanomatta? Oikeilla sanoilla on mahdollista herättää välittämisen ja myötätunnon ihmeitä tekevät voimat ja muuttaa elämäänsä.

13.15 Kirjailija ja käsikirjoittaja Paula Noronen

Kirjailija ja käsikirjoittaja Paula Noronen aloitti uransa radiojuontajana ja tekee nyt paljon töitä TV:n puolella. Hän kirjoittaa suosittuja Supermarsu- ja Yökoulu-sarjoja lapsille sekä Radiomafiasta tutusta sketsihahmo Tarja Kulhosta kertovia kirjoja aikuisille.

14.00 Historioitsija ja kirjailija Riikka-Maria Rosenberg

Historioitsija ja kirjailija Riikka-Maria Rosenberg on tutkinut Ninon de Lenclos’n ja muiden 1600-luvun pariisittarien elämää, ja tältä pohjalta on syntynyt kirja Ninon, rakkauden mestari. Hänen edellinen, Ulla Tuomarlan kanssa toimitettu tietokirjansa Markiisitar de Sévignén kirjeet 1648–1696 voitti vuoden 2020 Kaunein kirja -palkinnon.

14.45 Kati Outinen ja Hanna Brotherus keskustelevat

Rakastettu näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Kati Outinen ja koreografi, ohjaaja ja tanssitaiteilija Hanna Brotherus keskustelevat uusista teoksistaan ja niitä yhdistävistä teemoista. Kati Outisen elämäkerta Niin lähelle kuin muistan piirtää kuvaa taiteelleen omistautuneesta näyttelijästä ja oman tien löytämisestä. Hanna Brotheruksen esikoisromaani Ainoa kotini on peloton tutkielma naisen halusta nähdä itsensä kokonaisena, elämisen vimmasta ja keskeneräisyyden hyväksymisestä. 

15.30 Työelämässä koetusta faktaksi ja fiktioksi, keskustelijoina Kale Puonti sekä Reijo Salminen.

Kirjailija ja rikosylikonstaapeli Kale Puontin toinen kirja Milo jatkaa Helsingin huumepoliisin työstä kertovaa, fiktiivistä Pasilan myrkky -rikosromaanisarjaa. Sari Rainion toimittamassa kirjassa Tulta, hikeä ja kyyneleitä palomestari Reijo Salminen muistelee vaikuttavasti, jännittävästi ja hersyvän hauskasti nelikymmenvuotista uraansa Varsinais-Suomen palolaitoksella.

16.30 Tietokirjailija Pekka Vartiainen

Yleisen kirjallisuustieteen dosentti, tietokirjailija Pekka Vartiainen tutkii uusimmassa kirjassaan Ruttovuosi sitä, miten epidemiat ovat olleet kautta aikojen ravintoa tarinoille. Aihetta teoksissaan ovat käyttäneet mm. Camus, Edgar Alan Poe, Stephen King ja Gabriel García Márguez. 

 

KURSSI: Restoratiivinen jooga

 

09.30 -16.30 Kirsi Saivosalmi: Restoratiivinen jooga 

Lepää, palaudu ja opi uutta restoratiivisesta joogasta Levon vallankumous -kirjan kirjoittajan, jooganopettaja Kirsi Saivosalmen kanssa.

Lisätietoja kurssisivulta.

 

Keikalla Edu Kettunen

 

20.00 Edu Kettunen

Edu täytti keväällä 60 vuotta, ja sen kunniaksi Veli-Pekka Hänninen on kirjoittanut hänestä kirjan nimeltä Edu Kettunen. Ennen varsinaista keikkaa keskustellaan kirjasta. Keikkaohjelmisto koostuu Edun rakastetuimmista biiseistä vuosikymmenten varrelta. Säestäjänä toimii muusikko Mika Kuokkanen. Illan mittaan on mahdollisuus ostaa syötävää ja juotavaa. Tilaisuuden kesto yhteensä noin 1,5 tuntia.