LAUANTAINA 14. elokuuta
nina-honkanen.jpg
Heli_promokuva2021monifäri.jpeg
elina_knihtilä.jpg
Hopsu.png

Lauantailippu

Naantalin Kaivohuone, Nunnakatu 4, Naantali

LAUANTAI 14.8.2021 PÄIVÄOHJELMA KAIVOHUONEELLA

Klo 10.00 Olli Löytty ja Annina Holmberg

Esseisti, tietokirjailija ja kotimaisen kirjallisuuden dosentti Olli Löytty onnistui provosoimaan kriitikot uudella teoksellaan Jäähyväiset kotimaiselle kirjallisuudelle. Kirjailija Nina Honkanen keskustelee Löytyn kanssa kirjallisuuden suomalaisuudesta, outouden kuvista ja vieraan läheisyydestä.  Lisäksi Nina Honkanen haastattelee Olli Löyttyä ja kirjailija Annina Holmbergia heidän kirjoittamastaan Collianderin taiteilijapariskunnasta kertovasta teoksesta Ina ja Tito

Klo 11.00 Martti Anhava 

Mitä Tolstoi todella sanoi -kirjoituskokoelma on rakentunut Venäläisen kirjallisuuden seuran järjestämän luentosarjan pohjalta. Yksi kirjan toimittajista ja kirjoittajista, kirjailija ja suomentaja Martti Anhava keskustelee ristiriitaisesta Leo Tolstoista Siltalan kustantajan Touko Siltalan kanssa. Siltalasta on keväällä ilmestynyt myös aikalaisen, kirjailija Maksim Gorkin pieni kirja Tolstoista.

Klo 11.45 Nina Honkanen ja Hannu-Pekka Björkman

Millaisia ovat hetket, joina pysähdymme? Pakopiste -esseekokoelma on yritys tunnistaa nuo pysähtymiskohdat ja ymmärtää, mitä niistä voi seurata. Kymmenen kirjailijaa ja näkemystä tilanteista, joissa voi löytää itsensä toivomasta, ettei paluuta entiseen ole. Näyttelijä, professori Elina Knihtilä haastattelee kirjan toimittajia, kirjailija Nina Honkasta sekä näyttelijä ja kirjailija Hannu-Pekka Björkmania.

Klo 12.30 Elina Hirvonen ja Anu Silfverberg

Sinut on nähty – vai onko? Pitkäaikaiset ystävykset, kirjailija ja dokumenttiohjaaja Elina Hirvonen sekä toimittaja ja kirjailija Anu Silfverberg pohtivat kertomisen etiikkaa.

Klo 13.15 Elina Backman ja Helmi Kekkonen

Dekkarikirjailija Elina Backman ja kirjailija Helmi Kekkonen keskustelevat uusista kirjoistaan, kirjoittamisesta sekä kirjailijan työstä. Elina Backmanin esikoisteos Kun kuningas kuolee oli niin myynti- kuin arvostelumenestyskin. Kun jäljet katoavat on sille itsenäinen jatko-osa. Helmi Kekkosen uusi teos Tämän naisen elämä on kustantajan sanoin ”vaikuttava taidonnäyte, poikkeuksellisen kiehtovasti ajassa liikkuva romaani, joka jättää lukijaansa lähtemättömän muistijäljen”. Haastattelijana FT Päivi Pekanheimo.

Klo 14.00  Saara Cantell

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Saara Cantell kuvaa toisessa romaanissaan Kaikki tuoksuu lumelta naisia sukupolvien ketjussa. Osa elämän valinnoista on tietoisia, osan joutuu tekemään olosuhteiden pakosta. Haastattelijana Elina Knihtilä.

Klo 14.45 Heli Laaksonen 

Rakastetun runoilijan Heli Laaksosen uusi teos Poimit sydämeni kirjahyllystä on runovuoropuhelu latvialaisen runoilija Aleksandrs Caksin (1901-1950) kanssa. Heli Laaksonen on suomentanut Caksin runot yleiskielelle ja vastaa niihin omalla murteellaan. Haastattelijana Antti Korhonen.

Klo 15.30 Joonas Konstig

Kirjailija Joonas Konstig on löytänyt omimman äänensä historiallisten romaanien kirjoittajana. Kustantajan sanoin hän on uusi historiallisen trillerin mestari ja edellinen kirja Vaaran vuodet lunasti jo lupaukset. Uusi teos Viimeinen kaatunut käsittelee vuoden 1945 asekätkentäoperaatiota. Haastattelijana Anna-Riikka Carlson.

Klo 16.15 Anja Erämaja

Naantalin saaristosta kotoisin oleva taiteilija Anja Erämaja kertoo uudesta runokokoelmastaan Olen nyt täällä metsässä. Eläytyvänä ja leikkisänä rytmin taitajana tunnetun kirjailijan kokoelmassa liikutaan lajien ja tunnelmien rajoilla, metsän peitossa, muistojen ja minuuksien koeteltavana. Haastattelijana Anna-Riikka Carlson.

 
Heli_promokuva2021monifäri.jpeg
Anja-Erämaja.jpg
 
 
petritamminen_edited.jpg

Iltaohjelma Naantalin Kaivohuoneella

Klo 19.00 Näytelmällinen ilta klassikoiden parissa

Ohjaaja, kirjailija ja näyttelijä Juha Hurme esittää Volter Kilven novelliin perustuvan, dramatisoimansa ja ohjaamansa monologin Kaaskerin Lundström. Se kertoo umpihumalassa aluksensa ja sitä myötä miehistönsä upottaneesta kapteeni Lundströmistä, joka potee yhä syyllisyyttä yli 30 vuoden takaisista tapahtumista ja saarnaa juovuspäissään pitäjän pojille sekavia luentoja aritmetiikasta, navigoinnista ja elämisen taidosta.

Kirjailija Roope Lipasti esittelee uuden teoksensa Mikaelin kirja, joka kertoo Mikael Agricolasta. Siinä Agricola käy Naantalissakin, lakkauttamassa luostarin toiminnan.

Laulaja ja lauluntekijä Joose Keskitalo esittää löytämiään englantilaisia ja skottilaisia perinnelauluja 1300–1700-luvulta albumiltaan New songs for old motifs.

Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys Canterburyn tarinoista: rooleissa näyttelijät Saara Kotkaniemi, Anna-Sofia Tuominen, Miro Lopperi ja Antti Laukkarinen. Canterburyn tarinat on kääntänyt naantalilainen runoilija ja suomentaja Toivo Lyy (1898–1976). Hänestä ja Canterburyn tarinoiden kirjoittajasta Geoffrey Chaucerista kuullaan lyhyt alustus. Canterburyn tarinoita on 1300-luvulla syntynyt runotarinoiden kokoelma, joka on vanhin englantilaisen nykykirjallisuuden kaanoniin kuuluva teos.

Tilaisuuden kesto on noin 2,5 tuntia. Hinta 20e. Illan mittaan on mahdollisuus ostaa syötävää ja juotavaa.

KURSSI: Luovan kirjoittamisen kurssi

 

Klo 09:00 -16.00 Petri Tammisen luovan kirjoittamisen kurssi 

Kurssi jatkuu sunnuntaina klo 10-16, sisältää ruoka- ja kahvitauot.

Ohjaajana kirjailija Petri Tamminen.

Lue lisää

Hinta 150 euroa

roope lipastin.jpg
rsz_juhahurme.jpeg