Naantalin Kirjajuhlat_logo_vaaka

Kurssit ja tapahtumat

La 5.8. klo 9–16
Kristiina Turtonen: Kuvataidepäivä | Hinta 90 €

La Ateljee Galleria Kristiina Turtonen, Mannerheiminkatu 15

Taidepäivän aloitus Kristiina Turtosen Ateljeessa. Ohjeistuksen jälkeen kävellään Casa Haartmaniin, jossa taidekodin esittely ja interiööriluonnostelua. Ateljeen iltapäivässä työstämme monotypiavedoksia luonnosten pohjalta.

Mukaan mahtuu 12 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu 90 € www.naantalinkirjajuhlat.fi.
Hinta 90 € sisältää materiaalit, pääsylipun Casa Haartmaniin, kahvin/teen ja pikkupurtavaa.

Pe 22. – Su 24.9.2023 Tammilehto, Rymättylä
Luovuus ja selviytyminen - hiljaisuuden ja kirjoittamisen retriitti

Retriitissä vetäydymme hetkeksi rauhaan muusta maailmasta ja pysähdymme luovan työn ääreen. Keskeinen kirjoittamista tukeva elementti on yhteinen hiljaisuus, johon sitoudumme retriitin ajaksi. Painopiste on jokaisen omassa työskentelyssä ja sisäisessä prosessissa. Kirjoitusharjoitusten tavoitteena on omien aiheiden löytäminen ja ilmaisun kirkastaminen. Teemme paljon pieniä kirjoitusharjoituksia, joiden avulla opettelemme kirjoittamisen eri taitoja.

Retriitissä on myös omaa vapaata aikaa, jolloin voi ulkoilla, saunoa, katsella maisemia tai olla vain tekemättä mitään. Retriitin yhteisessä ohjelmassa ammennetaan kristinuskon meditatiivisesta traditiosta. Yhteiseen ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista. Jokainen osallistuja saa oman huoneen, jossa on wc ja suihku.

OHJAAJAT PETRI TAMMINEN JA TIINA HALLIKAINEN

Petri Tamminen on kirjoittanut viisitoista teosta, joista ensimmäinen, Elämiä, ilmestyi vuonna 1994, ja viimeisin, Se Sano, vuonna 2021. Kirjoittajakursseja Tamminen on ohjannut jo parikymmentä vuotta.

Tiina Hallikainen on retriitinohjaaja, työnohjaajaopiskelija, runoilija ja pappi. Hän on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, luovaa kirjoittamista, suomenkieltä ja mediatutkimusta. Hänen esikoisrunokokoelmansa Muistiinpuut ilmestyi syksyllä 2021.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN

  • 160 € työssä käyvät, Naantalin, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella asuvat
  • 125 € työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset, Naantalin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella asuvat
  • 190 € muualta tulevat työssä käyvät
  • 150 € muualta tulevat työttömät, opiskelijat, eläkeläiset

Hinta sisältää ohjelman, majoituksen yhden hengen huoneessa ja ruokailut. Liinavaatteet +10 €.

Ilmoittautuminen aukeaa kevään 2023 aikana Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sivuilla:
Retriittiohjelma – Turun ja Kaarinan seurakunnat (turunseurakunnat.fi)