Kirjajuhlat2021.jpeg

Naantalin Kirjajuhlat 12.-15.8.2021

Naantalin Kirjajuhlat järjestetään 12-15.8. Tapahtumapaikkoina ovat Naantalin Kaivohuone, Naantalin kirkko sekä Kultaranta Resort.

Ohjelmassa on niin kirjallisuutta, teatteria musiikkia kuin kuvataidettakin.

Kenen sana painaa? Kuka uskaltaa sanoa? Milloin on velvollisuus sanoa? Alussa oli sana, logos. Vai oliko sittenkin ensin ajatus, jota logos myös tarkoittaa? Joka tapauksessa se, miten ajatuksia sanoitamme, on ihmisyyden ydinkysymyksiä. Naantalin Kirjajuhlien teemana vuonna 2021 on sanan mahti. Sitä tutkimme monelta eri kannalta. Viestinnän ammattilainen opastaa aiheeseen konkreettisin esimerkein, toimittaja kertoo omakohtaisen kokemuksen perusteella sananvapaudesta ja kirjailija paneutuu kysymykseen, mitä edesmennyt kirjailija on todella sanonut. Jokainen kirjajuhlilla mukana oleva teos ja kirjailija viestii omalta osaltaan sanan mahdista, oli kyseessä sitten käännös edesmenneen runoilijan tekstistä, rikostutkijan todennäköisesti osin tositapahtumiin perustuva dekkari tai taitavan biisintekijän sanoitus.

 Saara Cantell kirjoittaa uudessa kirjassaan: Se, joka kertoo, pääsee määrittämään sen, mistä kerrotaan. Ja mikä jätetään tarinan ulkopuolelle. Kertoja rakentaa maailman ja kansoittaa sen - karkottaa samalla maanpakoon ja hylkiöiksi ne, joiden tarinaa ei katsota eteenpäin siirtämisen arvoiseksi. Tarinat muokkaavat meidät, rajaavat todellisuutemme, uskomuksemme ja unelmamme. Mutta ne myös rajoittavat. Mikään kertomus ei ole koskaan pelkästään kertomus, yksikään satu ei ole vain viaton taru. Tarinoiden kautta me imemme itseemme tiedon siitä, kuka ansaitsee tulla kerrotuksi. (Kaikki tuoksuu lumelta 2021) 

 

Ohjelmaan pääset tutustumaan näillä sivuilla ja liput voit ostaa näiltä sivuilta löytyvillä painikkeilla ja täältä