Anna-Riikka Carlson työskentee kustantajana Wsoy:llä. Intohimoisena lukijana hän toimii myös monissa eri luottamustehtävissä kirja-alalla.

Anna-Riikka Carlson

Markus Leikola on Jahti-ohjelman Besserwisserinä tunnettu toimittaja ja kirjailija.

Markus Leikola

Jyrki Kiiskinen on palkittu kirjailija ja suomentaja, joka on julkaissut runoja, romaaneja ja lastenkirjoja. Hän kuuluu Elävien runoilijoiden klubin perustajiin.

Jyrki Kiiskinen

Ulla-Maija Paavilainen on työskennellyt Me Naiset -lehden vastaavana päätoimittajana 18 vuotta. Hänen uusin kirjansa on Marimekon entisen toimitusjohtaja Kirsti Paakkasen elämäntarina.

Ulla-Maija Paavilainen

Tommi Korpela on monipuolinen ja palkittu näyttelijä, sekä käsikirjoittaja. Intohimo perhokalastukseen on nyt tuottanut aiheesta kirjan.

Tommi Korpela

Satu-Tuuli Karhu on vuonna 2019 Teakista valmistunut Jussi-palkittu näyttelijä. Elokuvia mm. Iloisia aikoja Mielensäpahoittaja sekä Marian paratiisi.

Satu-Tuuli Karhu

Sinikka Sokka on valovoimainen näyttelijä ja laulaja, joka tunnetaan niin tv:stä, elokuvista kuin teatterin lavoiltakin.

Sinikka Sokka

Edu Kettunen on muusikko ja lauluntekijä, jonka ura alkoi Broadcast-yhtyeestä. Hän on kirjoittanut lapsille mm. Pienen Kipparin käsikirjan.

Edu Kettunen

Heli Laaksonen on murrerunoistaan tunnettu valovoimainen esiintyjä. Hän on myös kolumnisti ja kääntäjä sekä näytelmäkirjailija.

Heli Laaksonen

Merja Larivaara on lukuisista TV-esiintymisistä tunnettu Kansallisteatterin näyttelijä ja muusikko.

Merja Larivaara

Kari Hissu Hietalahti on useista elokuvista ja televisiosarjoista tuttu näyttelijä. Intohimo perhokalastukseen on nyt tuottanut aiheesta kirjan.

Hissu Hietalahti

Elina Knihtilä on Jussi- ja Venla- palkittu näyttelijä. Hän toimii myös Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina.

Elina Knihtilä

Petri Tamminen on palkittu kirjailija, jota kuvataan lyhytprosaistiksi, tyylilajinaan lakoninen huumori. Hän on suosittu myös luovan kirjoittamisen opettajana.

Petri Tamminen
eero-ojanen.jpg

Jazzpianisti, säveltäjä, kapellimestari Eero Ojanen on palkittu muusikko, jonka ura alkoi jo 1960-luvulla. Hän on saanut Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnon sekä Jussi-palkinnon elokuvasävellyksestään.

Eero Ojanen

Kyösti Mäkimattila on Yläneeltä kotoisin oleva muusikko ja vuoden 2013 tangokuningas. Hän on julkaissut neljä runokirjaa.

Kyösti Mäkimattila

Tapio Koivukari on raumalainen kirjailija ja kääntäjä. Hän sai Runeberg-palkinnon teoksestaan Unissasaarnaaja vuonna 2016.

Tapio Koivukari

Muotitaiteilija Matti Seppänen tuli tunnetuksi Marimekolle suunnittelemastaan miesten mallistosta. Hän on myös opettanut vaatesuunnittelua sekä tehnyt teatteripuvustuksia.

Matti Seppänen

Marja Kangas on teatterin ja kirjoittamisen opettaja, esikoiskirjailija, joka sanoo olevansa kotonaan lähinnä Suomen Turussa ja Barcelonassa.

Marja Kangas

Nina Honkanen on kirjailija ja radiotoimittaja. Hän on kirjoittanut myös kuunnelmia ja tehnyt käsikirjoituksia sekä ohjannut teatteria.

Nina Honkanen

Päivi Kosonen on kirjallisuustieteen dosentti, kirjallisuusterapeutti sekä kirjallisuusterapiakouluttaja.

Päivi Kosonen

Marko Lamberg on pohjoismaiden historian dosentti ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut mm. kirjat Naantalin luostarista sekä Jöns Buddesta.

Marko Lamberg

Reijo Mäki on dekkarikirjailija, jonka luoma yksityisetsivä Jussi Vares on tunnettu kaveri turkulaisissa kapakoissa.

Reijo Mäki

Roope Lipasti on toimittaja ja kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Hän on käsikirjoittanut myös näytelmiä.

Roope Lipasti

Kaisa Nummela on toinen puolisko dekkarikirjailija Tomas Gadsista. Ammatiltaan hän on psykologi.

Kaisa Nummela

Kari-Pekka Toivonen on näyttelijä, ohjaaja ja teatterin johtaja. Hän on ohjannut useita menestyskomedioita mm. Emma-teatteriin.

Kari-Pekka Toivonen

Minna Martin on psykologi, psykoterapeutti ja tietokirjailija. Vuoden 2015 psykologiksi valittu Martin asuu Turussa.

Minna Martin

Satu Roos on toinen puolisko dekkarikirjailija Tomas Gadsista. Hän on iisalmelalainen sosiaalipsykologi.

Satu Roos

Harri Ahonen on tamperelainen röntgenhoitaja ja Skandinavian historian opiskelija. Hän on intohimoinen vaeltaja ja on omien retkeilyreittiensä pohjalta kirjoittanut useita vaellusoppaita.

Harri Ahonen

Antti Rönkä on kirjailija ja kirjailija Petri Tammisen poika.

Antti Rönkä

Anna ja Janus Hanski ovat monipuolisesti lahjakkaita muusikkoja, joiden musiikillisiin iltoihin liittyy myös kirjallisuutta.

Anna Hanski

Jake Nyman on musiikkitoimittaja ja tietokirjailija. Legendaarinen Onnenpäivä, Kovan päivän ilta sekä Nuorten sävellahja ovat kaikki Jaken rakastettuja ohjelmia.

Jake Nyman

Kristiina Vuori on vakiinnuttanut asemassa historiallisten romaanien kirjoittajana. Aiheensa hän rakentaa tiukasti faktojen pohjalle.

Kristiina Vuori

Teemu Aromaa on niin TV:stä kuin teatterin lavoiltakin tuttu näyttelijä. Hän on tehnyt useita rooleja mm. Turun Kaupunginteatterissa ja Linnateatterissa ja esiintyy tänä kesänä myös Emma-teatterissa.

Teemu Aromaa

Hannu-Pekka Björkman on Jussi- ja Venla-palkittu, rakastettu näyttelijä. Hän on kirjoittanut kolme kirjaa ja seuraava on työn alla.

Hannu-Pekka Björkman

Tommi Uschanov on tietokirjailija, kääntäjä ja esseeisti, jonka aiheita ovat olleet filosofia, yhteiskunta sekä populaarikulttuuri.

Tommi Uschanov

Ari Vaakku Varjus on monista eri kokoonpanoista tuttu turkulainen muusikko, sanoittaja ja säveltäjä. Hän on Vilperin perikunnan veljessarjan Arvid.

Vaakku

Anna ja Janus Hanski ovat monipuolisesti lahjakkaita muusikkoja, joiden musiikillisiin iltoihin liittyy myös kirjallisuutta.

Janus Hanski

Jouni Mutanen on Naantalin kaupunginjohtaja. Lukeminen kuuluu hänelläkin rakkaisiin harrastuksiin.

Jouni Mutanen

Tapio Lehtinen on eräs merkittävimmistä suomalaisista yksinpurjehtijoista. Ammatiltaan hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri.

Tapio Lehtinen

Alice Martin on kääntäjä, joka on erikoistunut runouden suomentamiseen. Hän on kääntänyt mm. Alicen seikkailut ihmemaassa sekä George Elliottin Derondan.

Alice Martin

Mika Kuokkanen on Edu Kettusen luottokitaristi ja Hoedownista tuttu muusikko.

Mika Kuokkanen

Minna Lindgren on musiikkitieteilijä, toimittaja ja kirjailija. Hänen tuotantoonsa kuuluu mm. Ehtoolehto -sarja.

Minna Lindgren

Leo Freeman on kaikille tuttu Ajetaan me tandemilla -mies! Sittemmin ura on jatkunut mm. Menneisyyden vangeissa ja Uudessa fantasiassa.

Freeman

Patricia Bertényi on Turussa teho-osastolla sairaanhoitajana työskentelevä valokuvausta New Yorkissa opiskeleva kirjailija.

Patricia G. Bértenyi

Ari Pusa on Suomen kokeneimpia urheilutoimittajia, ja hänellä on pitkä ura Helsingin Sanomissa.

Ari Pusa
Anja-Erämaja.jpg

Anja Erämaja on Turun saaristosta kotoisin oleva runoilija ja kirjailija, joka on tunnettu myös lavarunoilijana.

Anja Erämaja
Tuula%20Vainikainen_edited.jpg

Terveydenhuollon tiedottaja ja lääketieteen toimittaja Tuula Vainikainen.

Tuula Vainikainen

Aada Ala-Tala on kameran kanssa seikkaileva retkeilijä sekä kansainvälisesti työskentelevä erä- ja luonto-opas.

Aada Ala-Tala

Petra Saariranta on kasvatusalan ammattilainen. Hän kirjoittaa blogia Arkeen kätketty aarre ja tekee äideille suunnattua podcastia Keskeneräiset äidit.

Petra Saariranta